Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na vlastní kůži: Vyzkoušely jsme depilaci cukrovou pastou!

26. března 2014 | 09:00

I když se nám za okny zase trošku ochladilo, přípravu nožek na léto je nutné začít už teď. Před veškerými peelingy a samoopalovacími krémy je nutné podstoupit to nejzákladnější - depilaci. Proto jsme se rozhodly vyzkoušet ji doslova na vlastní kůži.

Ve změti žiletek, vosků, depilátorů a mnoha dalších přístrojů či přípravků, které vás dočasně zbaví chloupků jsme se rozhodly vyzkoušet depilaci cukrovou pastou Sweet Epil.

Podle toho, co jsme se o ní dočetly je totiž hypoalergenní, obsahuje pouze přírodní ingredience a přichytává se je na chloupky, nikoliv na kůži, takže je dokonale šetrná a vhodná i pro citlivou pleť.

1. fáze: Neholte se!

Tato metoda depilace může fungovat jenom v případě, že je chloupky "za co chytit". Jejich minimální délka by tedy měla být alespoň půl centimetru. Co to obnáší? Zhruba dva týdny se neholit. I když vám ruka bude cukat k žiletce a partner bude mít zvídavé otázky, vydržte to!

2. fáze: Vstupte!

Studio Sweet Epil
Autor: archiv Sweet Epil
Pražské studio Sweet Epil, kde jsme se depilaci rozhodly vyzkoušet je nejen jediným exkluzivně depilačním studiem v České republice, ale současně nabízí také depilaci formou Walk In, což znamená, že se nemusíte objednávat. Pokud tedy cítíte, že se chloupků potřebujete zbavit nejlépe okamžitě, prostě se seberete a jdete na to.

Už při vstupu do studia se mě ujala Epil Lady Hanka, která mi vysvětlila, jak studio funguje a uvedla mě do místnosti s lehátkem, určené k depilaci. Stačilo tedy jen sundat kalhoty, vzít foťák do ruky a čekat, co se bude dít.

3. fáze 3: Připravte se!

Na nohu s chloupky nanese Epil Lady cukrovou pastu...
Autor: archiv redakce
Hanka mi předem vysvětlila, že technika nanášení cukrové pasty Sweet Epil je poměrně unikátní. Nanáší se totiž kovovou nebo dřevěnou špachtlí proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta dokonale přilne. Strhává se pak po směru růstu chloupků, čímž nedochází k jejich přetržení, ani k poškození pokožky a zajišťuje se tím, že by depilace neměla být tak bolestivá.

... na kterou potom přiloží pásek...
Autor: archiv redakce
Vzhledem k tomu, že mám zkušenost jak s depilací voskem, tak elektrickým strojkem, musím uznat, že bolestivost je u depilace cukrovou pastou opravdu nižší. Můžou za to ale hlavně kouzelné ruce Epil Lady Hanky. Než jsem se totiž stihla rozkoukat, byla pasta nanesená a páska stržená. Epil Lady vám navíc na depilované místo okamžitě položí dlaň, čímž se údajně nestihnou plně aktivovat receptory bolesti a vás tak depilace téměř nebolí.

4. fáze 4: Počkejte...

Cukrová pasta
Autor: archiv redakce
Přestože depilace není vyloženě bolestivá, zažila jsem už samozřejmě příjemnější aktivity. Obě nohy, včetně stehen a prstů zvládla Epil Lady Hanka oholit za necelou hodinu. Přičemž první depilace je podle všeho nejhorší, protože chloupků je hodně a jsou silné. Každá další depilace by tedy měla být časově méně náročná a také méně bolestivá. Chloupky totiž budou jemnější a mělo by jich růst méně.

Cukrová pasta
Autor: archiv redakce
Bezprostředně po depilaci byla moje pokožka poměrně citlivá, zarudlá a lehce svědila. Tento pocit je ale individuální a závislý na citlivosti pleti a zmizel zhruba do 12ti hodin od depilace.

V každém případě je vhodné nemazat se v nejbližších hodinách žádným hutným krémem, aby se neucpaly póry, které jsou po depilaci otevřené. V následujících dnech pak stačí pouze 1x týdně aplikovat jemný peeling.

Verdikt

Výsledkem jsou dokonale hladké nohy.
Autor: archiv redakce
Z depilace jsem byla upřímně nadšená. Naprosto bez práce a skoro bez bolesti si totiž "odnesete" dokonale hladké nohy, které vydrží oholené zhruba 4 týdny. Navíc ani po desíti dnech chloupky nejen nerostou, ale také nezarůstají, což je oproti holení žiletkou skvělá změna.

Pokud tedy toužíte po partiích bez chloupků a současně vás už unavují věčné peripetie s žiletkou, můžeme vám sladkou depilaci jednoznačně doporučit. Jen se připravte na to, že budete mít tendenci se k této depilaci každý měsíc vracet, což vám možná zatíží rodinný rozpočet víc, než právě kupování žiletek. Za ten pocit to ale rozhodně stojí.

Autor: brig