Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Trendy v kuchyni pro rok 2014: Vaření v keramickém nádobí!

17. ledna 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

V minulých letech zaznamenalo obrovský vzestup nadobí s keramickým povrchem. A není se čemu divit, tento trend jde ruku v ruce se stále vzrůstajicí tendenci žít zdravě a predevším vařit zdravě, k čemuž je keramický povrch naprosto ideální.

Moderní nanokeramické povrchy jsou čistě anorganické materiály a neobsahují žádné flouropolymery, PTFE (polytetrafluorethylen) či PFOA (perfluorooktanová kyselina). Tyto vlastnosti zaručují to nejzákladnější, protože se Vám do jídla během vaření nevypouští žádné škodlivé látky i při přepálení pánve či hrnce. Kvalitní keramické povrchy jsou totiž tvrdé, skvěle se čistí, mají výbornou odolnost proti poškrábání a vydrží do extrémně vysokých teplot přes 400°C, což při běžném vaření nikdy nedosáhnete. I pro rok 2014 tomu nebude jinak a v domácnostech bude tento trend pokračovat. Nově se také objevuje i zajímavá kombinace a v obchodech také narazíte na nerezové nádobí s keramickým povrchem.

V roce 2014 bude jednoznačně začínat nový trend ve Vašich kuchyních, který se bude soustředit na multifunkční nádobí a to jak s keramickými, tak i nepřilnavými povrchy. Už i hrnce a pánve zažívají technologickou revoluci a budeme tedy svědky spousty vychytávek, které nám zjednoduší život při vaření. Postupně uvídíme zpětnou tendenci zákazníků, kteří se budou vracet zpět ke klasickým nepřilnavým povrchům na bázi PTFE, lidově teflonu. Moderní a nejkvalitnější nepřilnavé povrchy, jako je například švýcarský povrch ILAG Ultimate, se vyrovnají svou počáteční nepřilnavostí a snadným umýváním keramickým povrchům, akorát mají mnohonásobně delší životnost a vydrží Vám na dlouhá léta. Avšak i zde byste měli být při nákupu velmi obezřetní, protože právě mezi nepřilnavými povrchy jsou propastné rozdíly a není povrch jako povrch. Určitě se tak proto vyplatí při výběru nádobí nešetřit a šáhnout po kvalitním povrchu, což se Vám dlouhodobě vyplatí, když nebudete muset tak často obměňovat své nádobí.

Na video o tomto skvělém nádobí se podívejte ZDE!
Více informací naleznete na www.astoncooking.cz

Video se připravuje ...