Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hanka Kynychová (44): Svým dcerám plastiku klidně dovolím

14. srpna 2013 | 10:00

Známá česká cvičitelka a trojnásobná maminka  se netají tím, že podstoupila několik estetických zákroků. Proč? Vždyť cvičitelka se živí tělem, proto by měla cvičením a životosprávou zdolat všechny nedokonalosti, jako jsou vrásky nebo menší prsa. Hanka si z tohoto názoru hlavu nedělá protože ví, že cvičením prsa nezvětšíte a vrásky samy nezmizí.

Hanko, vy jste si nechala upravit poprsí, spodní víčka a několikrát jste absolvovala i botox. Neměly by tyto skutečnosti zůstat veřejnosti utajeny?

To si nemyslím. Jsem veřejně známá a pro spoustu žen jsem vzor. A jsou prostě některé partie, jako třeba poprosí, která cvičením nezvětšíte. A to samé je s vráskami. Samy nezmizí.  Ještě nepatřím do starého železa, tak proč přírodě trošku nepomoct, pokud je to v mezích přirozenosti. Jiná věc, která by měla být dle mého názoru utajena, je průběh zákroku. Moc nesouhlasím s tím, že některé osobnosti pouští na sál kamery a fotoaparáty. Myslím si, že na sále by měla být zachována intimita.

Stalo se vám, že jste už nějakou kamarádku nebo klientku namotivovala tak, že se rozhodla absolvovat nějaký estetický zákrok?

Určitě ano, protože zvětšení prsou jsem podstoupila už asi před deseti lety. Za tu dobu jsem pár známých, kamarádek nebo klientek nakopla k tomuto životnímu kroku. Teď mám například aktuální zkušenost. Při cvičení jsem klientce ukazovala, jak správně cvičit prsní svaly. Když jsem jí vysvětlovala, kde správně by měl sval zabrat, zjistila, že vlastně žádná prsa nemá. A tak se rozhodla, že jde na zvětšení, hrdě mi to hlásila a já jí moc fandím.

Hanka si udržuje mladistvý vzhled nejen cvičení, ale i estetickými úpravami.
Autor: Lenka Hatašová

Co vedlo vás ke zvětšení prsou a dalším estetickým zákrokům? 

Chtěla jsem se dobře cítit. Po porodu syna jsem měla díky kojení větší prsa a moc se mi to líbilo. Moje vnitřní "já" mi říkalo, jdi do toho, budeš se cítit líp. K úpravě spodních víček mě vedla hlavně práce, kterou dělám. Myslím si, že veřejnost má právo dívat se na hezké lidi a vrásky líčením nezamaskujete.

Setkala jste se s nějakými negativními reakcemi ?

Samozřejmě, že ano. Ale nic si z toho nedělám. Každá žena má právo dobře vypadat. Jedna moje kamarádka si dokonce vzala půjčku v bance, aby si mohla nechat upravit prsa. Takže když se chce, všechno jde!

Co řeknete svým dcerám, až jedna v dospělosti přijde s tím, že chce upravit nos a druhá třeba zvětšit poprsí?

Rozhodně je podpořím. Žena je totiž maximálně spokojená, když se cítí dobře.

Médii nedávno proběhla informace o tom, že byste chtěla podstoupit další zvětšení prsou. Co je na tom pravdy?

Přece jenom gravitace funguje. Proto si s myšlenkou výměny implantátu, tak o půl čísla větších, trošku pohrávám. Ale jsem tolik pracovně vytížená, že vlastně ani nevím, kdy bych takovou operaci mohla absolvovat. Diář mám volnější až na jaře. (smích)

Co vás kromě cvičení tak zaměstnává?

Kromě asi patnácti hodin, které týdně odcvičím, jsem začala moderovat. Téhle příležitosti si moc vážím. Navíc se už sedmým rokem věnuji svému nadačnímu fondu, který je zaměřen na děti z dětských domovů. Prostřednictvím tanečního projektu Hejbejte se a zpívejte se snažíme děti, nejen kvalitně vzdělávat ve volnočasových aktivitách, ale také integrovat do společnosti. Například jsme vyrazili na výstavu Tutanchamona, které se zúčastnili Petr Vágner, Martina Gavriely a Miluška Bittnerová, kteří děti už léta podporují a předávají jim svoje profesní zkušenosti. A aby toho nebylo málo, začala jsem se věnovat i aktivitám pro nejmenší děti a spolu s mým týmem jsem vymyslela časopis pro děti Dráček. No a jako bonus je tu moje pětičlenná rodina, pes a na plastiku zkrátka nezbývá čas. (smích)

Hanka na výlětě s členy svého tanečního projektu a známými osobnostmi.
Autor: Archiv nadačního fondu

Autor: red
Video se připravuje ...