Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nalaďte se na sex! 7 žhavých tipů vás dostane do varu

  • Přemýšlejte nad tím, co vám udělá dobře, a tím se vylaďte.
    3. dubna 2013 | 07:00

    Přemýšlíte nad tím, jak být pro chlapa dost sexy, jak ho nažhavit, nenudit a jak být dokonalá milenka? Jenže mnohem důležitější je, aby milování bavilo vás. Pak bude spokojený i partner. Ale nečekejte na zázraky, na sex se musíte naladit tak trochu sama. Sexkoučka Julie Poupětová nám prozradila, jak na to.

  • Vyříkejte si problémy

    Hádky jsou na denním pořádku
    Autor: shuterstock.com

    Tenhle fígl vás nenažhaví během půl hodiny, ale bez něj se vám do milování nebude chtít, i kdybyste se snažila sebevíc. Základ každé chuti na sex je totiž pohoda ve vztahu. Chlapi se klidně udobřují pod peřinou a na sex mají chuť, i když jsme na ně před deseti minutami křičely kvůli vynášení odpadků. Pro nás je taková hádka jako ledová sprcha. Abychom vůbec měly na milování náladu, potřebujeme být v pohodě.

    „Když máme v hlavě potřebu řešit nějaké neshody nebo negativní emoce související s tím, co partner dělá či nedělá, těžko se naladíme na sex. Prvním krokem je tedy "vyčistit" tuto oblast a říct partnerovi svoje pocity, i ty negativní, jako jsou například nedůvěra, pocit nezájmu z jeho strany, nelibost… Už samotné povídání o těchto věcech může pomoct cítit se lépe,“ říká sexkoučka.

  • Dobijte si baterky

    Snění
    Autor: profimedia.cz

    Vracíte se domů z práce utahaná jako pes a zbytek sil vyplácáte na úklid, vaření večeře a úkoly s dětmi? Pak od vás nikdo nemůže čekat, že večer celá natěšená skočíte do postele a budete předvádět erotické výkony.

    „V případě, že nemáme dost energie (zdraví, stres, únava, hlad apod.), nemá smysl se pokoušet naladit se na sex. V takovém případě je potřeba se nejprve dostat tělesně do stavu, kdy může energie stoupat,“ radí Julie Poupětová. Takže si pořádně odpočiňte, vyspěte se a pak teprve můžete vymýšlet způsoby, jak se milostně vyladit.

  • Udělejte si rituál

    Udělejte si relaxační den jen pro sebe
    Autor: profimedia.cz

    „Ženám může k náladě na sex pomoct vytvoření atmosféry příjemné pro všechny smysly. To zahrnuje svíčky, hudbu či zvuky přírody, příjemné povlečení, aromalampu, květinovou koupel… Oddělíte tak každodenní starosti a rutinu od výjimečné situace erotiky,“ říká odbornice na sex.

    Přemýšlejte nad tím, co vám udělá dobře, a tím se vylaďte. Pro mě je to voňavá koupel a svíčky, pro někoho jiného zapálení vonné tyčinky nebo obléknutí saténové noční košilky.

  • Pusťte si

    Můžete se dívat v obýváku na televizi a přitom si mobilem zkontrolovat, co dělají vaše ratolesti v dětském pokoji.
    Autor: Teco

    Žádné porno, z něhož jsme vyděšené a někdy trochu zhnusené. To je pro chlapy. Nás naladí romantika. „Pro spoustu žen bude mít kupodivu velmi dobrý efekt, když se podívají na romantický film, při kterém se můžou ponořit do svých emocí. Klasika je v tomto ohledu Hříšný tanec, Titanic, Amélie z Montmartru apod. V takovém případě prožije žena prostřednictvím filmu potřebu po spojení v podobě romantické zápletky, a díky tomu bude mít mnohem větší chuť na partnera.“

  • Přitvrďte

    ...
    Autor: Shutterstock

    Další kategorií, která dokáže ženy výtečně naladit na milování, je oblast erotických thrillerů (9 a 1/2 týdne, Někdo se dívá, Základní instinkt nebo třeba i Valmont či Lolita). Všechny tyto filmy nabuzují specifickou erotickou atmosféru, která může dobře naladit psychiku ženy na sex.

    "Další variantou je video z dílen ženských filmových režisérek, jako jsou například Erika Lust, Petra Joy nebo Candida Royalle. Také výuková sexuální videa od Jayi můžou přinést zajímavou erotickou atmosféru a zároveň inspirovat k novým experimentům s partnerem. Vyzkoušejte je,“ radí sexkoučka.

  • Vyrazte ven

    Meditace prospívá životní vyrovnanosti.
    Autor: profimedia.cz

    Doma je to někdy prostě nuda, která nás rozhodně k milostným hrám neinspiruje. Alespoň občas vymyslete něco, co vám rozproudí krev v žilách a přinese změnu do zaběhlých stereotypů.

    „Občas je třeba vyrazit ven. Zajímavými zážitky může být procházka pod kvetoucími stromy, tantrická masáž, hodina tance nebo jógy, relaxační víkend nebo třeba i návštěva erotického obchodu či butiku se spodním prádlem. I takové zážitky můžou ženu naladit na erotiku a sex a dodat jí odvahu objevovat nové i v rutinou sevřeném vztahu.“

  • Jděte na kurz

    Naučte se znát své tělo, pak vás v sexu nic nezaskočí.
    Autor: profimedia.cz

    Objevovat vlastní sexualitu, hru těla i duše je zábava, která vám může změnit život. Chce to jen trochu odvahy a odhodlání. Pokud vám ani jedno nechybí, vyzkoušejte některý z erotických kurzů nebo sex koučink. Může naladit vás i partnera a vzbudit chuť a touhu. Více informací na www.sex-koucink.cz

Autor: Majka Dvořáková
Klíčová slova:  sex
Diskuse ke článku
.