Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jak na módní ofinu? Rozhoduje tvar obličeje!

27. března 2013 | 14:30

Ofiny se vrací! Je jich všude plno: na přehlídkových molech, na červeném koberci i na trendy večírcích. Chcete si taky jednu střihnout - ale nevíte, jaký styl vám bude slušet? Všechno záleží na tvaru vašeho obličeje.

Ať už budete odvážně stříhat doma, nebo raději zamíříte k profesionálům, důležité je vědět přesně, co chcete. Ofina totiž umí být záludná; od svůdné k nelichotivé bývá často jen krůček.

Volte podle svého typu:

Kulatá tvář

Perfektní pro vás bude krátká, rovně střižená ofinka. Inspirujte se herečkou Emmou Stone: její ofina končí vždy nad obočím a není příliš hustá, takže její obličej opticky nezmenšuje.

Kulatá tvář: Jako ve 20. letech, Sally Brooks pro Nivea.
Autor: archiv firmy

Oválná tvář: Retro a rovně střižená, Schwarzkopf.
Autor: archiv firmy
Oválná tvář

Máte štěstí! K vašemu typu se hodí jakýkoli druh ofiny. Jestli chcete být opravdu trendy, vsaďte na rovnou a hustou ve stylu zpěvačky Taylor Swift. Pozor - měla by mít dostatečný objem a být hladká.

Tvář ve tvaru srdce: Jedno oko zakryté? Proč ne. Sally Brooks pro Nivea.
Autor: archiv firmy

Tvář ve tvaru srdce

Na klasickou rovnou ofinu nejste tak docela stavění, slušet vám bude spíš delší, ke straně sčísnutá patka. Je důležité, aby byla dobře prostříhaná a působila vzdušně. Za vzor si vezměte herečku Reese Whiterspoon nebo novou Českou Miss Gabrielu Kratochvílovou.

Hranatá tvář: Vzdušná ofina, Wella.
Autor: archiv firmy

Hranatá tvář

Máte hranatější tvar obličeje a výraznou čelist? Vaši vizáž pomůže zjemnit ofina à la 70. léta - jemně prostříhaná a delší po stranách. Nosí ji třeba seriálová herečka Lea Michele.

Jak o ofinu pečovat?

Ofiny mají sklon elektrizovat a kroutit se do všech směrů. Zpacifikovat zlobivé prameny vám pomůže uhlazující kondicionér nebo maska.

Vaše vlasy se často mastí, ale vy nemáte čas ofinku každé ráno mýt? Pořiďte si kvalitní suchý šampon.

...
Autor: archivy firem

Autor: Marie Barvínková