Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP Prostřeno! Lesbička Smutná s přítelkyní buduje hnízdečko lásky

7. srpna 2012 | 05:00

VIDEO: Když oblíbená šedesátiletá herečka Jitka Smutná (Cesty domů) letos na jaře přiznala, že už deset let žije se ženou, byl to pro většinu lidí šok. Teď v pořadu VIP Prostřeno! prozradila, že s přítelkyní budují společné hnízdečko lásky. Vařit proto musí ve vypůjčené kuchyni.

„Já jsem s v tím, kde uvařím, měla velký problém. Právě se stěhuju. Rok jsem rekonstruovala byt a stále nejsem hotová. Nakonec jsem si půjčila malý prostor a kuchyňku od kamarádky Evy, tak se s tím snad nějak popasuju,“ prozradila Jitka Smutná, která je hvězdou úterního VIP Prostřeno!

Kolegyně Valérie Zawadská jí dokonce do nového "hnízdečka" přinesla malý dáreček pro štěstí. „Donesla jsem ti ptáčka, aby se vám v tom novém bytě dobře bydlelo,“ popřála jí.

Když bylo Jitce Smutné padesát, uvědomila si, že vedle sebe chce mít ženu. Zamilovala se do ženy s podobným osudem. Byla v té době už skoro třicet let vdaná a měla téměř dospělé děti. Tehdy se jí poprvé zásadně změnil život.

Deset let poté, když už byla babičkou, se rozhodla podělit se o své velké tajemství i s veřejností. Letos na jaře se jí tak život změnil podruhé. A nebylo to pro ni určitě snadné. Její partnerka, spisovatelka Petra Braunová, ji však plně podpořila.

"Bylo to jen moje osobní rozhodnutí, kterým jsem překvapila i Petru. Protože lhát nebo tajit něco takového je strašně vyčerpávající a trapné. A proč mám lhát? Šidit lidi, které mám ráda? Za nic se nestydím," prozradila v médiích.

Video se připravuje ...
Bára nesvadbová musí s pravdou ven • VIDEO: FTV Prima

Jitka Smutná vaří stejně dobře jako Lída Bernátová

„Já si Jitku v kuchyni představit nedokážu,“ říká o úterní hostitelce Valérie, která se asi nedívá na seriál Cesty domů. „Dneska se dočkají divačky, které mne znají hlavně v zástěře, tak teď si ji obléknu i tady,“ říká naopak Jitka Smutná alias starostlivá babička Lída z populárního seriálu.

Rozvedená herečka, která nedávno rozčeřila veřejné mínění svým přiznáním, že žije se ženou, uvaří v podniku kamarádky Evy, milovnice divadla. Trošku tápe v šuplících. „Víte, co je strašný? Trpaslíci v kuchyni,“ říká s úsměvem.

Její menu není smutné, ale humorně veršované. Úvodní paštiku s brusinkami kuchařce „napověděla Mahulena, v červené oponě zahalena“. Jde snad o Mahulenu Bočanovou? „Citron má bramborová kolena a za ním pluje ryba zelená“ a z moučníku „pak, ač to není tradice, z tvarohu voní skořice“. A co když „nechceš mít v břiše balouny? Pak moučník vynech, jez melouny!

Ivan Vyskočil si dá moučníky oba, má rád mascarpone, rebarboru i ty melouny. Valérie se zase dočká svých milovaných jahod v ovocném želé. Jitka jako sestra tří bratrů vaří od dětství. Dnes to ale nebude lečo jako kdysi, ale další ryba. Luxusní a dravá. Filety z candáta, marinované ve víně a obalené ve střídce z bílého chleba a bylin a s citronovými brambory.

Ochutnají vegetariánky Bára a Bibiana, která rovněž dostala pozvání k večeři, masitý předkrm? „Pokud to bude paštika, tak si ji vezmu domů jako výslužku a maminka a partner ji s láskou snědí,“ dumá nad předkrmem spisovatelka, která musí s pravdou o svém vegetariánství ven a dost tím soupeře zaskočí.

Jak ale uvidíme, děvčata v tom mají trochu zmatek. „Hlad by vás naučil, milé dívky,“ myslí si ostatní. Ivan a Valérie se ale pro změnu nerozplývají nad kozím sýrem, byť efektně zabaleným do cukety a spoutaným pažitkou. Prostě jim nevoní!

A zábava? Ivan Vyskočil se cítí trochu ospale, rozproudí ho zpěv francouzské písně? Na zlaté slavíky to nebude. „Holky, byly jste strašný,“ směje se, když paroduje Květu Fialovou.

Video se připravuje ...