Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIP Prostřeno! Dáda Patrasová během natáčení skončila v ženské věznici

11. července 2012 | 05:54

Slzy, emoce i dětský smích. Známá herečka, zpěvačka a oblíbenkyně dětí Dáda Patrasová se před večeří u Světlany Nálepkové ocitla za zdmi věznice. A byl to pro ni skutečně silně emotivní zážitek. Společně s odsouzenými ženami si tam totiž "trest" odpykávají i jejich malé děti.

"Dneska jste mě zastihli ve vězení," prozradila Dáda rozpačitě na kameru. "Přijela jsem zahrát pro děti, které tu žijí se svými maminkami. Ty si tu odpykávají svůj trest," dodala.

Za zdmi ženské věznice ve Světlé nad Sázavou je více než 820 žen. Na zvláštním oddělení matek s dětmi jich je patnáct, dětí do 3 let dvacet. "Ty ženy si sáhly na dno a dostaly šanci. Myslím si, že až si odpykají svůj trest, tak mají šanci začít znova," řekla herečka, ve které tahle "návštěva" zanechala silný zážitek.

"Po propuštění budou moci žít hlavně pro své děti, které jim tady pomáhají. Dávají jim to svoje dětský srdíčko, podávají ručičku, aby ty jejich mámy už nikde neujely, neselhaly. Dostaly tu šanci žít normálním životem," dodala.

A pak se už vydala na cestu za dnešní hostitelkou. Tou je zpěvačka Světlana Nálepková, česká Marlene Dietrich, která snad vůbec nestárne. Zraje jako víno, které si ráda dá i při vaření. Kdo by se nepotřeboval posilnit, když čeká vzácnou návštěvu a v celé vesnici vypnou proud...

Dokáže si energická Světlana poradit s energetickou krizí? Jak dopadne její exotické menu? A čím překvapí a potěší hosty? Poteče i krev! Dáda zkrátka nemá "svůj" den. Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima Family už ve 20:00 hodin.

Světlana Nálepková a „její malá premiéra“

Vaření u Světlany Nálepkové narazilo na energetickou krizi – v celé vsi vypnuli proud a Světlana musí zavolat pána s agregátem. „Můžu já mít v životě něco normální?“ povzdechne si zkoušená kuchařka.

U Berouna má temperamentní zpěvačka e herečka krásný romantický statek s pecí a už ani nechce vzpomínat, jak před lety začala rekonstruovat torzo s holými zdmi.

Středeční večírek se odehraje v letní kuchyni. A bude to pěkně ostré. „Budu vařit thajskou a indonéskou kuchyni,“ slibuje vášnivá cestovatelka, která právě prožívá hektické období a zřejmě už trénuje, protože se chystá na měsíční výpravu do Himálají.

Bude jistě zábavné a napínavé sledovat, jak si Vlasta, Dáda, Světlana a Míša povedou.
Autor: FTV Prima

„Předkrm bude thajský, druhý filipínský a hlavní jídlo bude indické,“ říká a jde si pro kilo krevet. „Nejhorší bude ty krevety oloupat,“ uvědomuje si. Ale co má dělat? „Krevety bych mohla každý den!“ Stejně jsou na tom i Míša a Dáda.

Světlana začíná lidovým jídlem – ostrými nudlemi. Pokračuje bombajským kuřetem. A moučník? Bude jen ovoce. Malým narušitelem asijské kuchyně je závěrečný italský sorbet s pořádným panákem vodky.

Ještě zapálit svíčku a hosté mohou přijít
Autor: FTV Prima
„Předpokládám, že to bude pěknej nářez,“ tipuje Vlasta. Pálí? „Když tady budou takové křehké dívky, musím opatrně,“ krotí se hostitelka, ale stejně do pokrmu vrazí tři chilli papričky z Thajska.

Smolařku trápí půjčený indukční vařič, ke všemu musí nahodit agregát a prostřít. „Vlasta měla hezky prostřeno, Dáda neměla vůbec prostřeno. Já budu lepší,“ hecuje se. „Doufám, že po těch útrapách s elektřinou se už nic horšího nestane. Jenom vám po tom bude špatně,“ vtipkuje zpěvavá hostitelka.

Jenže stane – rozbitá sklenička trochu poraní Dádu. Vše je však odpuštěno. „Netušila jsem, že Světluš takhle úžasně vaří,“ vzdychá Dáda obdivem. Bombajské kuře je prostě bomba!

Video se připravuje ...