Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejmladší matka Británie porodila ve 12. Teď čeká další dítě!

9. července 2012 | 16:53

Tressa byla znásilněna bratrem, dítě jí bylo po porodu okamžitě odebráno. Teď čeká další dítě se svým snoubencem a doufá, že mu tentokrát bude schopna zařídit krásné dětství.

Tressa Middleton byla ještě sama dítě, když porodila své první miminko. Bylo jí totiž pouhých dvanáct let a stala se tehdy nejmladší matkou Británie. Od té doby uteklo šest let a ona je opět těhotná. „Mám z toho smíšené pocity,“ přiznává. A není divu…

Její rodina ji tehdy absolutně zapřela a tak se mladičká matka neměla možnost se svým dítětem vůbec stýkat. Cítila se velmi sama. Strávila tři roky v dětském domově, a pak se dostala až k alkoholu a drogám.

Dítě a zásnuby

Dnes je až neuvěřitelné, jak se Tresse podařilo změnit svůj život a postavit se na vlastní nohy. Vyhledala odbornou pomoct protidrogového centra, podařilo se jí dostat ze závislosti na heroinu i alkoholu. Po jedenácti měsících léčby je „čistá“ a zasnoubená s mechanikem Darrenem (25).

„Na jednu stranu jsem šťastná, že budu znova maminkou, ale na druhou se bojím. Vrátily se mi pocity z doby, kdy mi bylo dvanáct. Tehdy mi zlomilo srdce, když mi miminko vzali. Dodnes spím noc co noc s medvídkem, kterého jsem malé dala hned po porodu.“

Otec, nebo bratr?

DNA testy ukázaly, že Jason (22), Tressy nejstarší bratr, je otcem dítěte. Byl odsouzen ke čtyřem letům vězení. Sociální pracovníci přesvědčily mladou maminku, aby se dítěte vzdala a dala ho k adopci. Souhlasila.

„Budu rodit v lednu 2013. To už mému prvnímu dítěti bude sedm let.“ Tressa je rozhodnutá, říci svému děťátku vše o jeho sestře, jak přišlo na svět a proč s ním nemůže vyrůstat a vychovávat ho.

„Je to zvláštní. Dvakrát za rok mi chodí dopisy od adoptivních rodičů mojí holčičky. Píší, že je v pořádku, ale že bychom se nikdy neměly zkontaktovat. Strašně ráda bych jí ale jednou řekla, jak moc jí miluji a že tu vždycky budu jen a jen pro ni.“

"Budu skvělá maminka!"

Stejně jako když byla těhotná poprvé, jí trápí velká chuť na sladké a otékání nohou.  Ale na rozdíl od jejího prvního těhotenství, na to teď není sama. Nemusí se bát a být nervózní.

„Jsem čistá a opět těhotná. Ale je to úplně jinak než kdysi. Mám partnera, snoubence, u kterého mám jistotu, že se o děťátko i o mně postará. Je mi sice osmnáct, ale mám pocit, že jsem si prošla tolika věcmi, že jsem na dítě připravená. Vím, že to dokážu. Ukážu všem, i sama sobě, že budu skvělá maminka,“ uzavírá Tressa.

Autor: ema