Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh čtenářky: Moje fenka mi zachránila život!

Andreu chránil její pes, i když mu šlo o život. Psí láska zkrátka nezná mezí.
9. června 2012 | 07:00

Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepším přítelem člověka. Čtenářka Andrea nám poslala příběh, kde popisuje, jak jí její statečný pejsek kdysi zachránil život.

 

Naléhala jsem na rodiče už dlouho, ale teprve v mých deseti letech podlehli prosbám a koupili mi k narozeninám psa. Byla to fenka retrívra  s krásnou zlatou srstí a já jí dala jméno Emma. Nejvíce času jsme spolu trávily na dlouhých procházkách po okolí.

S rodiči i s Emmou jsem často jezdila k babičce na venkov. Hned za domem tam na nás čekal les a nedaleko rybník, kde v létě tatínek chytal ryby.
Ten den, kdy se odehrál můj příběh, jsem se vydala právě k vodě. Chtěla jsem fenku vyvenčit a podívat se, zda už kapři, které jsem chodila krmit, přibrali.

Když jsem vyšla z lesa na úzkou cestu, vyskočil přede mnou z křoví nějaký muž s nožem v ruce. Emma začala hned štěkat, on se ale nezalekl a blížil se pomalu ke mně... Stála jsem jako socha, nemohla jsem vydat ani hlásku. Náš pejsek se v tu chvíli projevil jako statečný ochranář a vrhl se na něj.

Zakousl se mu do nohy a útočník ho začal bodat. Emma se ale nepustila a chránila mě, i když jí šlo o život. Chvíli spolu zápasili. Já mezitím popadla dech a začala křičet o pomoc.

Muže to asi vylekalo, takže utekl. Zavolala jsem z mobilu na policii a babičce, která odvezla mou psí zachránkyni k veterináři. Byla hodně poraněná a dlouho jsme nevěděli, zda vůbec přežije. Asi po měsíci nám zavolali , že si můžeme našeho pejska konečně odvézt domů. Nebýt Emmy, tak už tady asi nejsem, vděčím jí možná za život. Děkuji za toto psí přátelství.

Čtenářka Andrea

Autor: lib, Kema