Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Jste to, co jíte: Plnoštíhlá Lenka chce chlapa! Čokolády se však vzdát nehodlá!

24. května 2012 | 05:00

Lenka je na první pohled sympatická a dobře naladěná dáma. Působí trochu razantně, a tak by nikoho ani nenapadlo, že se v její duši může skrývat velké trápení. Chtěla by mít totiž po boku spolehlivého partnera, se kterým by mohla založit rodinu. Že ho nemá, dává za vinu své nadváze. Je to však skutečně pravý důvod? Co si o tom myslí doktorka Kateřina?

Usměvavá Lenka Urbanová se léta snaží zhubnout hlavně v dolní partii těla – její postava je totiž typická „hruška“. Tvrdí, že velkou část viny za její nadváhu nesou neutěšitelné chutě na sladké. Pro čokoládu je schopná udělat téměř cokoli. Řeší s ní každodenní stres. Jak to souvisí s její psychikou? A co na to doktorka Kateřina? Ta bude tentokrát pátrat také po psychických příčinách nadváhy

I když se Lenka snaží stravovat zdravě, moc se jí to nedaří, a tak téměř polovinu jejího jídelníčku tvoří nevhodné potraviny, především sladké. Navíc žije zejména z předvařených a zmrazených jídel. Je schopná navařit si na čtrnáct dní dopředu. Jaká je výživová hodnota hluboce zmrazených potravin? To jí vysvětlí doktorka Kateřina a Petr Havlíček.

I s pohybem je to zlé. Lenka ho příliš nemá. Žádnému sportu se ani rekreačně nevěnuje a jako jediný pohyb má venčení psa.

A jak se stravovat při zdravotních problémech, jako je lupénka nebo špatně fungující lymfatický systém?

Nenechte si ujít příběh Lenky, která se snaží začít žít zcela jinak, již ve čtvrtek 24. května od 21.20 na Prima family!

bude tentokrát pátrat také po psychických příčinách nadváhy