Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Výměna manželek: Extrémní bordel, tchyně za zády a pozvracený režisér

11. května 2012 | 05:00

Potoky slivovice, vodky a vínečko. K tomu bydlení s hádavou tchyní a nepořádná manželka. A to zdaleka není všechno! Ani tentokrát se při sledování Výměny manželek rozhodněte nebudete nudit.

Těšit se můžete na mladou šestadvacetiletou maminku Moniku, která bude mít na starost pět dětí ve velmi aktivní moravské rodině a navíc bude muset udržovat velký rodinný dům. Na druhé straně se setkáte s nekompromisní Šárkou, která se pokusí prosadit razantní výchovné metody do rodiny s jedním malým dítětem a veselým manželem Jiřím.

Rodina č. 1 - Monika Mauleová (26 let) a Jiří Mauleo

Ve třech v jedné místnosti s tchyní za zády

Monika žije v obci Věšťany v severních Čechách. Spolu se svojí rodinou obývají jednu místnost v malém domku, který patří její tchyni. Monika žije s Jiřím jeden a půl roku. Jirka je po pracovním úrazu a po dlouhodobé nemoci nezaměstnaný, přesto neztrácí smysl pro humor.

Šestadvacetiletá Monika je už jednou rozvedená, pracuje jako vedoucí prodavačka na směně, má dceru Kristýnku (5 let).
Autor: TV NOVA

„Monika je hodná, je přítulná,“ směje se Jiří. Maminka zjevně úplně spokojená není a právě její nespokojenost ji přivedla do Výměny manželek. „Myslím si, že mi Jirka dává málo najevo, že si mě váží,“ vypráví Monika a její manžel hned pohotově doplňuje: „Vždyť máme doma osobní váhu, tam si tě vážím.“

„Největší problém je, že Jiří bere všechno na lehkou váhu. I důležité a vážné věci. Od Výměny manželek čekám, že získám nové zkušenosti, že zjistím, jak to funguje jinde, v normální rodině. Myslím si, že my normální rodina nejsme. Žijeme tři v jedné místnosti, máme společné prostory s tchyní. Všechno je podle ní, a než abychom vyvolávali konflikty, raději ustoupíme,“ vysvětluje Monika.

Rodina č. 2 - Šárka Mikesková (35 let) a Petr Mikeska

Pedantská matka v roli obávaného generála

Druhá rodina žije na Slovácku ve Veselí nad Moravou v novostavbě velkolepého rodinného domu 8+1, který si sami postavili. Otec Petr stále dům vylepšuje, Šárka buduje kadeřnický salon a děti mají spousty kroužků, kterým se rády věnují.

Nekompromisní Šárka se v nové rodině pokusí prosadit razantní výchovné metody.
Autor: TV NOVA
„Naše děti jsou naučené na řád, že to tady určitě zvládnou i samy. Jsem strašný pedant, přísná matka, která nastolila disciplínu. Chtěla bych tu přísnost pomocí Výměny změnit,“ říká Šárka. „Moje žena bere jenom černou a bílou, já se zase snažím najít kompromisní řešení,“ doplňuje její manžel Petr.

Zápletka: Alkoholové opojení, nocleh na půdě a psí spřežení

Monice se ve velkém rodinném domě moc líbí, zato Šárka bude z malého bytu šokovaná. „Jsem zvyklá na velké prostory. Já bych se za tohle styděla. Kdybych věděla, že budu takhle bydlet, tak bych se do Výměny nepřihlásila,“ říká Šárka. Nelíbila se jí hlavně půda plná zbytečného harampádí. Proto objedná velký kontejner a společně s rodinou se pustí do úklidu. „Konečně tu mají volný prostor. Jinak tady není vůbec žádné soukromí,“ dodává Šárka.

Čekají jí i zajímavější zážitky. V průběhu Výměny se projede na psím spřežení. To je zážitek, který jinak nudící se Šárku trochu vyvede ze stereotypu. „To nepojedu, ale poletím. Hrozně se bojím.“

Zato Monika se v průběhu natáčení nenudí ani trochu. Několikrát "ochutná" skvělou místní slivovici. Jeden večer si pak dá panáků víc než dost. „Já sem přijedu s celou mou rodinou, aby věděli, jaké to tady je,“ plánuje mírně podroušená Monika. „Snad dnes dojdeme domů po svých,“ konstatuje jen suše její náhradní manžel Jiří.

Když se pak Monika vracela se štábem domů, pozvracela technika i režiséra Jiřího Hornycha,“ vzpomíná jeden ze členů štábu. Ráno pak Monika bojovala s bolestí hlavy. „No to víte, vodečka, vínečko, slivovička…“, komentoval její stav Jirka.

„Nedokážu si představit život s Monikou. Myslím si, že za půl roku by byl náš dům neobyvatelný. Tam by to prostě upadalo, upadalo až by to všechno spadlo,“ řekne upřímně svůj názor Petr při Osmi očích.