Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Svatba od profesionálů ušetří nervy i čas

1. srpna 2011 | 00:00
Prezentace klienta |

Svatební den je jeden z nejdůležitějších okamžiků v životě. Zároveň mu ale předchází několik týdnů, občas i měsíců příprav a také spousta stresu. Ten kolikrát neopadne ani přímo v den D – místo příjemných pocitů máte hlavu plnou starostí. Přitom je možné nechat přípravu svatby na profesionálech.

Svatební balíčky dnes nabízí i spousta luxusních hotelů v nejrůznějších koutech republiky. Jak zajistit odvoz pro prarodiče, u koho objednat zákusky a slavnostní oběd, kam vyrazit na svatební cestu…

Ač se to nezdá, zajistit hladký průběh svatby dá dost práce. Dříve všechny tyto záležitosti obstarával takzvaný družba, dnes se stále více párů svěřuje do péče hotelů a využívá speciální svatební balíčky.

Svatba je jeden z nejdůležitějších okamžiků v životě, přípravy jsou ale ve znamení stresu.
Autor: Orea Hotels

Vždy podle konkrétních přání

„Dříve jsme trochu bojovali s nedůvěrou klientů, kteří se báli, že jim svatbu připravíme podle

universálního ´mustru´,“ popisuje manažerka hotelu v Mariánských Lázních. „Svatbu ale vždycky připravujeme podle konkrétních přání klientů, včetně svatebního menu nebo živé kapely.“ Obřad je tady možné uspořádat přímo na letní terase. Ke svatební tabuli je to potom jen pár kroků, stejně tak do hotelových pokojů.

OREA Hotel Voroněž I.
Autor: Orea Hotels

Kvalifikovaný personál tady zařídí i veškeré formality spojené s tím, že obřad neprobíhá přímo na radnici. Novomanželé neřeší žádné papírování. Problém není ani s odjezdem svatebčanů. Všichni mohou přespat v hotelu a domů vyrazit odpočatí až druhý den.

Rozlučka se svobodou

Svatbě obvykle předchází rozlučka se svobodou. A i ta se dá pojmout „organizovaně“. Budoucí nevěsta může s kamarádkami vyrazit na dámskou jízdu, kde o ně během dne budou pečovat při relaxačních a kosmetických procedurách, večer je potom věnovaný zábavě na baru. Pro ženicha se zase nabízí pobyt spojený s pivními procedurami.

Svatební hostina „na klíč“

Podle jedné z pověr by se budoucí nevěsta neměla podílet na pečení svatebních koláčků, ani na přípravě svatební hostiny. Přináší to prý nouzi a uplakané děti.

Navíc napečení výslužky a příprava slavnostního oběda pro několik desítek hostů zabere minimálně týden. V hotelové kuchyni to profesionálové zvládnou za odpoledne. Další body pro „svatbu na klíč“.

„Vede samozřejmě klasické svatební menu s knedlíčkovou polévkou a svíčkovou, nabídnout můžeme ale i ryby, zvěřinu nebo hovězí steaky,“ vyjmenovává některé z možností šéfkuchař dalšího hotelu, kde cílí na klientelu z řad svatebčanů.

V rámci svatebního balíčku je tady dokonce i osobní číšník pro nevěstu. Její jedinou starostí tak skutečně je jen to, aby u oltáře řádně přišlápla nohu ženichovi a nezapomněla hodit svatební kyticí.

Tradičně proběhne i rozbíjení talíře nebo vzájemné krmení. Hotelová svatba se od té „klasické“ vlastně liší jen v míře stresu a starostí, které svatebčané mají.

Svatební noc v luxusním apartmá – i to některé hotely nabízejí
Autor: Orea Hotels

Svatební cesta – start do manželství

V hotelech se neodehrávají jen velké svatby, ale i svatby komornější. Jen se mění prostory – jednou je to hotelový kongresový sál pro sto šedesát lidí, podruhé menší salonek vedle hotelové restaurace.

V rámci svatebního balíčku si mohou novomanželé užít i svatební noc v luxusním apartmá za cenu standardního pokoje nebo snídani až do postele.

Zatímco svatebčané druhý den odjíždějí, novomanželé si běžně pobyt o několik dní prodlouží. Svatební cesta v Česku je levnější a třeba úroveň českých wellness hotelů je srovnatelná s těmi v zahraničí.

Součástí romantických balíčků pro dvojice je třeba romantická večeře při svíčkách, šampaňské s jahodami na pokoji nebo partnerská aroma koupel. Příjemnější způsob, jak vkročit do manželství asi není.

Inzertní sdělení

OREA HOTELS, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá ze svatebních nabídek svých hotelů:

 

OREA Hotel Monty

Tento hotel v Mariánských Lázních nabízí pro svatebčany nejen romantiku v podobě lesoparku a krásné letní terasy, ale i wellness služby a tři kvalitní restaurace. Užít si tu romantiku můžete například při programu Jen ty a já.

 

OREA Hotel Voroněž I.

Svatbu jako z pohádky – tu garantuje personál tohoto brněnského hotelu. Kočár tažený koňmi, výborná kuchyně a excelentní zákusky. Navrch přidáváme apartmá pro novomanžele, osobního čísníka pro nevěstu a saunu zdarma.

 

OREA Hotel Horal

OREA Hotel Horal
Autor: Orea Hotels
Svatební hostina nad romantickým údolím sv. Petra, apartmá za cenu standardního pokoje, květinová výzdoba a čtyřchodová svatební hostina – OREA Hotel Horal ve Špindlerově Mlýně je jedním z nejkrásnějších míst pro svatbu v Krkonoších.

 

Autor: Lucie Štěrbová & OREA HOTELS