Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

7 tipů co dělat, abychom nebyly single

Pokud jste zamilovaná, hlava vács nikdy nebolí.
1. října 2012 | 12:18

Přiznejme si, někdy je fajn být sama, bez partnera. Chodit z večírků domů v kolik se nám zachce, v baru si povídat s kýmkoli se nám zachce. Prostě být svobodné. Jenže potom usínáme samy a dojde nám, že by vlastně bylo lepší trochu se omezit a s někým být. Jak toho ale dosáhnout, když je muž našich snů stále v nedohlednu? Tady je sedm tipů, které fungují!

1. Nehledat záměrně

Kdo chce najít lásku, nesmí se na hledání moc soustředit. Někdy je to těžké, ale vyplatí se to. Když totiž moc chceme, máme to skoro napsané na čele. Ostatní to prostě poznají a jsme pro ně hned méně atraktivní. Takže pravidlem by mělo být zachovat si stále svou nezávislost - alespoň na oko.

2. Vztah není vězení

Ve vztahu nejste za mřížemi, takže odhodit strach! Být s někým ve vztahu nutně neznamená být omezená na minimum. Samozřejmě, člověk musí vždycky najít nějaký kompromis, ale ne se úplně podvolovat nebo naopak rozkazovat tomu druhému, co má a nemá dělat. Důležitá je vzájemná komunikace. Na všem se dá domluvit, jen se musí chtít.

3. Jedním zklamáním nic nekončí

Toto zná spousta žen. Jednou nás muž v něčem zklame, přijde rozchod a potom není vůbec lehké najít si někoho jiného. Stále tam hraje velkou roli strach, že se něco špatného stane znovu, že zase přijde bolest. Tak to ale vůbec být nemusí. Takže si nestavit kolem sebe zeď, nemalovat čerta na zeď a nebát se hledat dál!

4. Mít se ráda je základ

Kdo při pohledu do zrcadla zrovna neválí radostí kotrmelce a na tváři se mu nevykouzlí úsměv spokojenosti, možná by měl něco dělat. Ono kolikrát stačí trochu sportovat, zajít si na kosmetiku nebo ke kadeřnici. Když se totiž seznamujeme, nejdůležitější je první dojem. Je to sice hodně povrchní, ale pravdivé.

5. Netruchlit po starém vztahu

Je možné, že bývalý přítel byl alfa samec a ve všem nejlepší. Jenže srovnávat expřítele s těmi současnými nebo snad budoucími je vždycky velká chyba! Lepší je zkusit dát mu čas nějak se projevit, třeba se budete divit...

6. Sex s kolegou nezavrhovat

Říká se, že co je v domě není pro mě, ale někdy se vyplatí mít oči dokořán. a to i v práci. Pokud se naskytne příležitost užít si s nějakým hezkým kolegou, nezavrhujte tuto možnost ihned a bez přemýšlení. Můžete být mile překvapena.

7. Nebýt přehnaně vybíravá

Touto radou se nemyslí slevit úplně ze všech nároků, to rozhodně ne. Ale někdy je lepší být realistická, život není hollywoodský film. A ideální muž stejně neexistuje.