Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tetování: Oblíbená místa na těle

2. září 2009 | 05:00

Léto odhalilo, co skrývají dívky i muži pod oblečením. Nejrůznější tetování! Blesk tak zjišťoval, jaké kérky jsou letos hitem a kolik tahle sranda stojí!

Už dávno jsou pryč časy, kdy ženy vyznávaly lásku svým frajerům primitivním tetováním Love Pepa! Dnes je tetování módní superhit, po kterém touží kdekdo. Hlavně pak mladí lidé. Ti si nechávají vytetovat různé ornamenty, nápisy, zvířecí i květinové motivy, ale i démonické výjevy.

Ale stejně jako móda podléhá i tetování různým novým trendům, které k nám často přicházejí ze zahraničí.

FOTOGALERIE: Nejšílenější tetování světa >>
Chtěla tři hvězdičky, tatér jich na půl obličeje vytetoval 56! >>

Oblíbená místa

Ženy se dnes chlubí kérkami na ramenou, šíji, bedrech, podbřišku, tříslech, lýtkách nebo zápěstí. Některé se ale nebojí zkrášlit se na intimnějších místech, kde si kresby schovávají jen pro sebe nebo pro přítele. Muži pak upřednostňují tetování na předloktí, lýtkách a bicepsech.

Motivy, které letí

„Většina klientů v našem studiu jsou ženy, a proto jsou to mešní ozdobné motivy, spíše ornamenty. Muži dávají přednost jednobarevným ornamentům větším a drsnějším,“ řekl Blesku tatér Korčák z Body Art Studia v Brně. A podobně to vidí i Ivo Výboch ze studia Tattoo Zone v Krnově: „Pokud bych měl hodnotit četnost opakujících se motivů v letošním letním období, pak by určitě čelní místa zabíraly ornamentálně-květinové motivy hlavně kolem kotníků a motiv hvězdy kdekoliv a v jakékoliv podobě.“

Autor: Pavla Drlíková, Marta Ostricová