Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

24 nápadů na dárky pro babičky a dědečky

24. listopadu 2017 | 16:00

Už máte dárky pro dědečka a babičku? Chystáte se koupit další teplé papuče a flanelovou košili? Zkuste se inspirovat našimi tipy a překvapte je pod stromečkem netradičním dárkem. Prarodiče totiž ocení i mnohem větší "odvaz", než byste čekali!

Pokud nechcete pořídit něco opravdu hodně univerzálního, dá vám asi nejvíce úsilí vybrat dárek pro prarodiče. Výroky ,,nic mi nekupuj, nedělej si škodu, kup si raději něco pro sebe, " jsou přesně to, co slyšet nepotřebujete.

Samozřejmě i prarodiče ale mají nakonec radost z dárků, které najdou pod stromečkem a mají i svá nepochopitelně tajná přání. Třeba se podívat do Paříže nebo dostat fungl novou aku vrtačku.

Tradiční dárky pro babičku i dědečka

Například zarámovanou fotkou vnoučat, magnetkami s fotkami dětí a vnoučat, nebo rovnou digitálním fotorámečkem nemůžete nic zkazit. Ovládání je jednoduché, ale doporučujeme do něj rovnou nahrát fotky. Jednak je to mnohem osobnější a jednak nejde o fotorámeček samotný, ale právě o fotografie, které do něj nahrajete.

Další klasikou je i balení doplňků stravy na klouby, nebo těch, které podpoří imunitu. Jsou zpravidla drahé a prarodiče si je sami nekoupí. I když by se mohlo zdát, že jde o praktický a neosobní dárek, spousta babiček a dědečků ho opravdu ocení.

Tipy na dárky, které prospívají zdraví celé rodiny, naleznete ZDE >>>

Skvělé je investovat také do dárku, který si babička nebo dědeček budou moci užívat celý rok! Například předplatné do divadle, nebo předplatné oblíbených novin či časopisu jim určitě udělá radost. Stejně tak jim můžete koupit například prémiové členství na e-shopu s potravinami, aby nemuseli tahat nákupy, ale pohodlně k nim přijeli, nebo předplatné kanálu s filmy a serály.

Praktické dárky pro prarodiče

Tušíte, jaké jsou dárky, které si ve skutečnosti prarodiče přejí nebo je potřebují, ale nemohou do nich investovat? Jde například o akuvrtačku, aby dědeček šetřil sílu a nemusel přivrtávat šroubky ručně, televizi s velkou obrazovkou, aby na ni babička při sledování svých oblíbených seriálů dobře viděla nebo o nový mobil. Pokud se ale rozhodnete pro ten, zpravidla by měl být odolný a měl by mít velká tlačítka.

Na nejlepší tlačítkové telefony na trhu se podívejte ZDE >>>

Dalším praktickým dárkem je zařízení proti šmejdům. Jestli máte vy nebo vaši prarodiče strach, že se jim do bytu dostane zloděj, vydávající se za člena rodiny, nebo neustále přemýšlí nad tím, jestli jim na chalupě někdo nekrade dříví na otop, kupte jim fotopast nebo domovní videotelefon. To jsou ale dárky, které je s babičkou či dědečkem rozhodně lepší předem konzultovat.

Tipy na dárky z oblasti zdraví najdete ZDE.


Dárek pro babičku i dědečka v podobě zážitku

Upřímně jsme ale pro to, abyste se rozhodli pro takový dárek pro babičku či dědečka, jehož budete přímou součástí. Zbožňuje dědeček knihy o pilotech RAF a babička dodnes vzpomíná na princeznu Dianu? Plácněte se přes kapsu a vezměte je do Londýna. Nemusíte rovnou kupovat letenky, i když s nízkonákladovými společnostmi vyjdou levněji, než byste čekali, do Londýna můžete vyrazit i autobusem.

Prarodiče nejen že ocení, že s nimi aktivně strávíte svůj čas, ale hlavně jim díky své znalosti cizího jazyka umožníte vyjet za hranice, kam by si možná sami netroufli. Ostatně nemusíte tak daleko, vezměte babičku na Sacher do Vídně, nebo dědečka do muzea vojenské historie v Drážďanech. Uvidíte, že právě to jim nakonec udělá největší radost!

Jednotlivé tipy na dárky pro babičku i pro dědečka najdete v naší fotogalerii: